Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 clavos de olor
- 6 pimientas gordas
- 1 cda de orégano
- 1 cdita de canela en polvo
- 4 chiles anchos
- 150 g de pepitas de calabaza
- 1 ½ cebolla blanca, en trozos
- 3 jitomates bola, en cuartos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 4 muslos de pato, con piel y hueso, (puede ser piernas y muslos)
- 300 g de agua
- 30 g de vinagre blanco
- hojas de cilantro, finamente picado, para decorar
- tortillas de maíz, para acompañar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3400.1 kJ / 812.6 kcal
- Białko
- 29.4 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 69.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 9.2 g
- Sód
- 101.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de chícharo y tocino
30min
Rompope de piñón
1 Std. 10 Min
Agua de chayote
10 Min
Marlín ahumado en escabeche (Black Diamond)
10 Min
Filete de res con arroz, almendras y arándanos TM6
1h 40min
Estofado de almejas y mejillones con poro
Pas d’évaluation
Helado de frijol dulce (Anko)
10 Std. 10 Min
Mousse de uva
4h
Salsa holandesa con pimiento rojo y paprika TM6
15 Min
Rompope de nuez
20 Min
Crema de elote y estragón
1 Std.
Crema de cilantro
30min