Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa para tamal
- 250 g de harina de maíz nixtamalizado (p.ej. Maseca)
- 125 g de manteca de cerdo
- 1 cdita de polvo para hornear
- ½ cdita de sal fina
- 185 g de caldo de pollo
Chiles rellenos
- 200 g de carne de cerdo tipo chilorio (enlatado o en bolsa)
- 8 chiles poblanos chicos
- 16 hojas de maíz para tamal remojadas
- 1200 g de agua
Caldillo de jitomate
- 300 jitomate
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra recién molida
- 1 rama de epazote
- 300 g de frijoles negros cocidos y el caldo de los frijoles
- 125 g de crema ácida, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1771.4 kJ / 421.8 kcal
- Białko
- 12.6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Błonnik
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cochinita pibil
4h
Chicharrón en salsa verde
35min
Salsa martajada
50min
Tamal de cazuela con rajas
1 godz.
Bacalao a la Vizcaina
1 godz. 15 min
Torta de elote con rajas
1 godz.
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Pozole negro
1 godz. 15 min
Carnitas de atún
40min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45min
Chiles en nogada
1 godz.
Salsa borracha
20min