Torta di mele con meringata e crumble (vegan)

Torta di mele con meringata e crumble (vegan)

2.9 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
20 porzioni

Składniki

Frolla all'olio vegan
  • 65 g di mandorle pelate
  • 80 g zucchero
  • 460 g di farina tipo 00
  • 40 g di olio di oliva
  • 210 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
  • 2 - 3 pizzichi di sale
Ripieno alle mele, meringa veg e crumble
  • 1400 g di mela, qualsiasi tipo pulite e sbucciate, in quarti
  • 1 cucchiaio di cannella in polvere
  • 2 cucchiai di succo di limone, spremuto fresco
  • 1 cucchiaio di amido di mais (maizena)
  • 150 g di acquafaba
  • 130 g zucchero
  • ¼ di cucchiaino di aceto di mele

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 29.9 mg
Białko 3.7 g
Kalorie 863.1 kJ / 206.3 kcal
Tłuszcz 4.1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 40.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...