Pere su crema inglese con crumble di mandorle

5.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

Crumble di mandorle
  • 20 g di mandorle a lamelle
  • 40 g di burro
  • 40 g di zucchero
  • 40 g di farina di cocco
    40 g di farina tipo 00
Crema inglese
  • 300 g di latte
  • 4 tuorli d'uovo
  • 50 g di zucchero
  • 5 foglie di alloro fresche a metà
Pere al vino bianco e sciroppo
  • 250 g di acqua
  • 500 g di vino bianco secco
  • 20 g di liquore all'amaretto
  • 30 g di zucchero
  • 1 bacca di anice stellato
  • 1 stecca di vaniglia tagliata longitudinalmente
  • 6 pere Conference intere, sbucciate
  • 120 g di zucchero di canna

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 50.4 mg
Białko 5.9 g
Kalorie 2080 kJ / 497.1 kcal
Tłuszcz 12.5 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 78.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...