Bicchierini ai cachi e cioccolato bianco di Mattia Poggi

Bicchierini ai cachi e cioccolato bianco di Mattia Poggi

1.7 29 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 bicchieri

Składniki

Biscotto croccante
  • 125 g di biscotti frollini
  • 50 g di burro a pezzi
  • 10 g di zucchero grezzo di canna
Mousse
  • 200 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 3 g di gelatina in fogli ammollati in 15 g di acqua fredda
  • 65 g di zucchero
  • 2 albumi
  • 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Crema di cachi
  • 3 cachi la polpa a pezzi
  • 20 g di zucchero
  • ½ stecca di vaniglia i semini
  • 1 g di gelatina in fogli sciolti in 5 g di acqua fredda

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 bicchiere

Sód 119.6 mg
Białko 6.5 g
Kalorie 2401.8 kJ / 574.1 kcal
Tłuszcz 34.7 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 13.5 g
Węglowodany 63.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...