Ripieno per torta di mele

Ripieno per torta di mele

4.5 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 vasetti

Składniki

Mix di spezie
  • 60 g di stecche di cannella
  • 10 g di zenzero in polvere
  • 5 g di chiodi di garofano
  • 10 g di noce moscata intera
  • 1 bacca di anice stellato
Ripieno per torta di mele
  • 90 g di succo di limone
  • 650 g di mele (es. Granny Smith), sbucciate, in quarti, senza torsolo e senza semi (tenendoli da parte)
  • 1200 g acqua
  • 180 g di zucchero di canna chiaro
  • 20 g di amido di mais (maizena)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 vasetti

Sód 130 mg
Białko 8 g
Kalorie 5678 kJ / 1357 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 53 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 351 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...