Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mix di spezie
- 60 g di stecche di cannella
- 10 g di zenzero in polvere
- 5 g di chiodi di garofano
- 10 g di noce moscata intera
- 1 bacca di anice stellato
Ripieno per torta di mele
- 90 g di succo di limone
- 650 g di mele (es. Granny Smith), sbucciate, in quarti, senza torsolo e senza semi (tenendoli da parte)
- 1200 g acqua
- 180 g di zucchero di canna chiaro
- 20 g di amido di mais (maizena)
- Wartości odżywcze
- na 4 vasetti
- Kalorie
- 5678 kJ / 1357 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 351 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 53 g
- Sód
- 130 mg
Alternatywne przepisy
Composta di pesche allo zenzero e cannella
1h 30 min
Confettura di uva fragola
50 min
Dado vegetale con ritagli di verdura
40 Min
Mini soufflé di ricotta con coulis di fragole
50 min
Pudding di pane caramellato
5h
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby®
2 Std.
Brunch italiano (crepes, frittata, ratatouille e ciambella al limone)
1h 30 min
Confettura di mele
4 Std.
Torta soffice alle albicocche
1 Std.
Crème brûlée portoghese
30 min
Confettura di prugne e mele
1 Std.
Strüdel di mele (Apfelstrudel)
1h 30 min