Torta di riso alla cannella

Torta di riso alla cannella

4.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz.
16 porzioni

Składniki

Base
  • 100 g di frutta secca mista sgusciata (ad es. mandorle, anacardi, noci, nocciole...)
  • 80 g di fiocchi di avena
  • 80 g di datteri denocciolati
  • 40 g di olio di cocco
Ripieno
  • 100 g di datteri denocciolati
  • 1400 g di acqua
  • 270 g di crema di mandorle
  • 6 - 8 limoni solo la scorza (senza la parte bianca), a listarelle
  • 1 stecca di cannella
  • 250 g di riso a chicco corto
  • 1 pizzico di sale
  • 8 g di gelatina in fogli
  • 1 - 2 cucchiaini di cannella in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 133.2 mg
Białko 7.8 g
Kalorie 1175 kJ / 281 kcal
Tłuszcz 15.6 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 31.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...