Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albicocche
- 150 g di albicocche secche denocciolate
- 150 g di acqua calda (non bollente)
Pan di Spagna
- 120 g di farina di mandorle
- 40 g di farina di avena
- 100 g di cacao amaro in polvere
- ½ cucchiaino di sale
- 1 ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 100 g di datteri denocciolati
- 240 g di acqua
- 6 uova
- 60 g di olio di oliva
- 40 g di olio di cocco
- 5 g di aceto di mele
Glassa al cioccolato
- 150 g di cioccolato fondente (85% di cacao), a pezzi
- 80 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1340 kJ / 321 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 107.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zavata carsolina
5h
Tortino ai frutti rossi (vegan)
1h 30min
Biscotti domino
2h 30 min
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd
3h 40min
Plumcake datteri, mele e noci (senza glutine)
1h 30min
Panini con gocce di cioccolato senza glutine
3h
Frittelle di patate dolci e gamberi
Brak ocen
Torta succosa di mele con Affettatutto Bimby®
2h
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby®
2h
Torta frangipane alle mele
2h 20min
Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara
4h 30 min
Torta soffice alle mandorle (senza glutine)
45min