Dinde à l'orange et à la sauge, purée de panais à la cannelle

Dinde à l'orange et à la sauge, purée de panais à la cannelle

3.3 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 95 g de beurre en morceaux
  • 10 feuilles de sauge fraîche
  • 800 g de filets de dinde, sans peau en gros morceaux
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • 300 g d'eau
  • 150 g de jus d'orange
  • 1 bâton de cannelle
  • 1 orange non pelée, en gros morceaux
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 1000 g de panais en gros morceaux
  • 1 c. à café bombée de cannelle en poudre
  • 80 g de crème fraîche épaisse

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 50 g
Kalorie 2807 kJ / 671 kcal
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...