Dinde à l'orange et à la sauge, purée de panais à la cannelle

Dinde à l'orange et à la sauge, purée de panais à la cannelle

3.3 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en quatre
    100 g
  • de beurre en morceaux
    95 g
  • feuilles de sauge fraîche
    10
  • de filets de dinde, sans peau en gros morceaux
    800 g
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe
  • d'eau
    300 g
  • de jus d'orange
    150 g
  • bâton de cannelle
    1
  • orange non pelée, en gros morceaux
    1
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de panais en gros morceaux
    1000 g
  • de cannelle en poudre
    1 c. à café bombée
  • de crème fraîche épaisse
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 671 kcal / 2807 kJ
Białko 50 g
Tłuszcz 33 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...