Vatapa aux crevettes

Vatapa aux crevettes

4.4 27 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de crevettes cuites, non décortiquées
    800 g
  • d'eau
    200 g
  • de pain rassis coupé en morceaux
    120 g
  • d'ail
    1 gousse
  • de gingembre frais
    5 g
  • d'oignon coupé en deux
    60 g
  • d'huile végétale
    20 g
  • de tomates coupées en dés
    250 g
  • de poivron jaune coupé en cubes
    80 g
  • de poivron vert coupé en cubes
    80 g
  • de poivron rouge coupé en cubes
    80 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de cacahuètes grillées à sec, salées concassées
    30 g
  • de lait de coco
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 545.3 kcal / 2272.5 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 33.8 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 22.3 g
Sód 1129.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...