Tarte au parmesan et légumes frais

Tarte au parmesan et légumes frais

4.0 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 parts

Składniki

  • beurre pour le moule
  • de parmesan coupé en morceaux
    60 g
  • d'huile d'olive extra vierge
    50 g
  • d'eau
    100 g
  • œufs
    2
  • de levure chimique (1 sachet)
    2 c. à café
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées
  • farine de blé pour le plan de travail
  • de légumes variés (feuilles de roquette, tomates cerise...)
    250 g
  • de jambon blanc (opcjonalnie)
    30 g
  • de mozzarella en billes
    50 g
  • d'olives noires dénoyautées, coupées en tranches (2-3 mm)
    20 g
  • de fromage frais type Madame Loïk
    150 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 231 kcal / 970 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 19 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 4 g
Sód 243 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...