Risotto pere e Gorgonzola

Risotto pere e Gorgonzola

4.5 37 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porzioni

Składniki

  • 30 g di cipolla a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 160 g di riso per risotto (Carnaroli, Arborio cottura 14 minuti)
  • 25 g di vino bianco secco
  • 420 g di acqua
  • ½ cucchiaino di sale
    ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • 80 g di Gorgonzola dolce a pezzi piccoli
  • 100 g di pere sbucciate e a dadini (1 cm)
  • 15 g di burro

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15 g
Kalorie 2401 kJ / 574 kcal
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...