Risotto bianco con porri e mela

Risotto bianco con porri e mela

4.3 122 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 300 g di porro a rondelle sottili
  • 50 g di burro freddo a pezzi
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 17 minuti)
  • 100 g di vino bianco
  • 150 g di mela acidula senza buccia ed a pezzi (1 cm)
  • 850 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 1 cucchiaio di sciroppo di tamarindo

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 13.9 g
Kalorie 1979 kJ / 473 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Błonnik 3.7 g
Węglowodany 71.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...