Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di porro a rondelle sottili
- 50 g di burro freddo a pezzi
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 17 minuti)
- 100 g di vino bianco
- 150 g di mela acidula senza buccia ed a pezzi (1 cm)
- 850 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale
- 1 cucchiaio di sciroppo di tamarindo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1979 kJ / 473 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 71.9 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri
40 Min
Riso e porri
30 Min
Vellutata di porri e radicchio
55min
Risotto ai porri e burrata
35 Min
Risotto porri e finocchi
40 Min
Risotto mele e radicchio rosso
40 Min
Risotto radicchio e salsiccia
35 Min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40 Min
Risotto al salmone con crema di porri
40 Min
Risotto pere e Gorgonzola
40 Min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40 Min
Risotto finocchi e zafferano
30 Min