Risotto lardo e crescenza al miele

Risotto lardo e crescenza al miele

4.6 68 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 90 g di porro a pezzi
  • 10 g di olio extravergine di oliva
  • 70 g di lardo a listarelle sottili
  • 1 mazzetto di timo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 320 g di riso Vialone nano (cottura 15 minuti)
  • 50 g di vino bianco secco
  • 800 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo di carne, fatto in casa
  • 150 g di crescenza morbida a pezzi
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • 1 cucchiaino di miele di acacia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15 g
Kalorie 2494 kJ / 596 kcal
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...