Salade tiède de butternut, épinards et chèvre

Salade tiède de butternut, épinards et chèvre

4.4 30 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 70 g de noix de pécan
  • 200 g de lentilles vertes sèches
  • 700 g d'eau
  • 250 g de courge butternut
  • 3 c. à soupe de vinaigre balsamique
  • 3 c. à soupe d'huile d'olive
  • 4 c. à café de sirop d'érable
  • ½ c. à soupe de moutarde
  • 1 oignon rouge en lamelles
  • 140 g de pousses d'épinards
  • 100 g de fromage de chèvre émietté
  • 6 brins de ciboulette fraîche ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 21 g
Kalorie 2049 kJ / 492 kcal
Tłuszcz 27 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...