Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g selera naciowego pokrojonego na 1-2 cm kawałki
-
10 g masła
-
150 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
380 - 400 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona½ czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
40 - 50 g ryżu długoziarnistego
-
130 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
¼ - ½ łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczka cukru (opcjonalnie)
-
½ łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
533.4 mg
Białko
20.2 g
Kalorie
1042.7 kJ /
249.2 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
27.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40 min
Kapuśniak z młodej kapusty
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.
Krupnik
40 min
Zupa z kiszonych ogórków
45 min
Zupa gyros z kurczakiem
50 min
Zupa ogórkowa
30 min
Zupa grochowa
1 godz.
Kapuśniak
50 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Zupa gołąbkowa
55 min