Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 150 g de haricots rouges secs
Le jour même
- 5 brins de persil frais, équeutés
- 5 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 800 g d'eau
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 150 g de poivron, coupé en morceaux
- 20 g d'huile d'olive
- 150 g de riz, préalablement rincé
- 1 cube de bouillon de volaille
- 1 c. à soupe de sauce Worcestershire
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 917 kJ / 218 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 340.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragoût veggie de haricots rouges
1 Std. 25 Min
Parmigiana courgettes et pommes de terre
1 Std. 15 Min
Mijoté de haricots rouges au chorizo façon minestrone
25 Min
Macaroni à la montagnarde
45min
Mafé aux patates douces et riz
1 Std. 15 Min
Ragoût de légumes et seitan à la vietnamienne, riz au jasmin
55 Min
Pâtes aux lentilles et à la saucisse
35min
Gratin de patate douce et émincé de soja
45min
Pilaf de riz sauvage au porc
1 Std. 10 Min
Colombo de légumes
1 Std. 5 Min
Pilaf chypriote de riz et lentilles
45min
Dahl de pois cassés à la patate douce
13 Std. 25 Min