Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 150 g de haricots rouges secs
Le jour même
- 5 brins de persil frais, équeutés
- 5 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 800 g d'eau
- 120 g d'oignons, coupés en deux
- 150 g de poivron, coupé en morceaux
- 20 g d'huile d'olive
- 150 g de riz, préalablement rincé
- 1 cube de bouillon de volaille
- 1 c. à soupe de sauce Worcestershire
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 917 kJ / 218 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 340.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ramen coréens au tofu et œuf Mayak
50min
Bowl de lentilles et légumes verts
40min
Chili de pois chiches
45 Min
Pilaf chypriote de riz et lentilles
45 Min
Ragoût de pois chiches, petits pois et poulpe
45 Min
Ragoût veggie de haricots rouges
1 Std. 25 Min
Ragoût de légumes et seitan à la vietnamienne, riz au jasmin
55min
Bolognaise aux lentilles vertes
40min
Sauce tomate aux noisettes
25min
Steaks de quinoa aux haricots rouges
1 Std. 50 Min
Bouillon de restes de légumes
55min
Mafé aux patates douces et riz
1小时 15 分钟