
Wersje kompatybilne
Tagliatelle maison aux légumes et curry vert, sauce coco
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les tagliatelle au curry vert
- 200 g de farine de blé et un peu pour fariner
- 10 g d'huile d'olive
- 40 g de pâte de curry vert thaï
- 1 œuf
- 15 g d'eau
La garniture
- 200 g de carottes coupées en tronçons (2 cm env.)
- 80 g d'oignon coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 10 g de gingembre
- 15 g d'huile d'olive
- 100 g de poivron rouge coupé en lanières
- 70 g de poireau coupé en rondelles
- 10 g de pâte de curry vert thaï
- 400 g de lait de coco
- ½ c. à café de sel
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu
- 100 g de courgette coupée en dés
- 150 g de champignons bruns, frais et coupés en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 508.3 kcal / 2119.5 kJ
- Białko
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.8 g
- Sód
- 466.8 mg