
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Peeling Potatoes and Dill Pesto
- 21 oz new potatoes (approx. 2 in. wide) (see Tip)
- 1 tsp extra virgin olive oil (see Tip) (opcjonalnie)
- 21 oz water
- 2 oz Parmesan cheese cut into pieces
- 1 ½ oz pine nuts plus extra to garnish
- 2 oz extra virgin olive oil
- ½ oz fresh dill
- 2 tsp capers rinsed
- 2 tsp lemon juice
- 5 oz plain Greek yogurt
- ¼ tsp salt to taste
- ¼ tsp ground black pepper
New Potatoes and Asparagus Salad
- 45 oz water
- 4 large eggs
-
14
oz pencil-thin asparagus trimmed and cut into pieces (2 in.)
lub 14 oz asparagus, green trimmed and cut into pieces (2 in.) - 8 oz cooked chicken diced or sliced
- 2 oz red onions thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 613.4 kcal / 2566.6 kJ
- Białko
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 35.4 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Sód
- 570.5 mg