Ginger Snaps with Mascarpone and Figs

Ginger Snaps with Mascarpone and Figs

4.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
48 pieces

Składniki

Ginger Snaps
  • all-purpose flour
    8 oz
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • baking soda
    ½ tsp
  • salt
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    ⅛ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • unsalted butter in pieces, softened to room temperature
    4 oz
  • sugar
    6 oz
  • molasses
    2 oz
  • grated ginger
    1 oz
  • vanilla extract
    ½ tsp
  • egg yolk from large egg
    1
Assembly
  • heavy whipping cream
    10 oz
  • mascarpone
    3 ½ oz
  • confectioners sugar
    2 tbsp
  • Grand Marnier
    ½ oz
  • vanilla extract
    ½ tsp
  • fresh figs halved, then cut into thirds
    8

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 36 mg
Białko 1 g
Kalorie 360 kJ / 86 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...