Urządzenia i Akcesoria
Greek Rice
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
long-grain brown rice8 oz
-
yellow onions cut into pieces4 oz
-
garlic cloves2
-
fresh parsley, leaves only5 sprigs
-
fresh dill fronds plus extra to garnish5 sprigs
-
dried oregano1 tsp
-
extra virgin olive oil½ oz
-
baby spinach6 oz
-
vegetable stock32 oz
-
water8 oz
-
salt to taste½ tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
lemon1
-
unsalted butter1 oz
-
fresh mint leaves only, hand torn5 sprigs
-
feta cheese (opcjonalnie) crumbled, to garnish3 oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
707 mg
Białko
6 g
Kalorie
1075 kJ /
257 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Slow Cooked White Chicken Chili
2 godz. 10 min
Mediterranean Chicken
35 min
Sausage and Lentil Stew
1 godz. 15 min
Crab Cakes
1 godz. 35 min
Savory Butternut Squash Pies
1 godz. 25 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Second Bowl
40 min
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1 godz.
Greek Lentils and Rice
40 min
Rustic Potatoes with Chorizo
40 min
Fish Tacos
45 min
Greek Broccoli with Arugula Pesto and Roasted Lemon
30 min
Chicken Fajita Soup
50 min