Greek Rice

Greek Rice

4.3 51 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • long-grain brown rice
    8 oz
  • yellow onions cut into pieces
    4 oz
  • garlic cloves
    2
  • fresh parsley, leaves only
    5 sprigs
  • fresh dill fronds plus extra to garnish
    5 sprigs
  • dried oregano
    1 tsp
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • baby spinach
    6 oz
  • vegetable stock
    32 oz
  • water
    8 oz
  • salt to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • lemon
    1
  • unsalted butter
    1 oz
  • fresh mint leaves only, hand torn
    5 sprigs
  • feta cheese (opcjonalnie) crumbled, to garnish
    3 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 257 kcal / 1075 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 707 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...