Sweet Potato and Zucchini Frittata

Sweet Potato and Zucchini Frittata

3.8 81 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • fresh parsley leaves only (approx. 25 stems)
    ½ oz
  • red onions quartered (approx. ½ med. onion)
    3 ½ oz
  • olive oil divided
    2 tbsp
  • sweet potatoes cut into 1 in. pieces (approx. 1 sm. potato)
    7 oz
  • zucchini cut into 1 in. pieces (approx. 1 zucchini)
    3 ½ oz
  • red bell peppers cut into 1 in. pieces (approx. 1 med. pepper)
    3 ½ oz
  • large eggs
    6
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • dried chili flakes (opcjonalnie)
    ¼ tsp
  • buffalo mozzarella cut into rounds (¼ in.)
    8 oz

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 441.9 kcal / 1848.7 kJ
Białko 27.2 g
Tłuszcz 29.3 g
Węglowodany 16.8 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Sód 824.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...