Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz fresh parsley, leaves only (approx. 25 stems)
- 3 ½ oz red onions, quartered (approx. ½ med. onion)
- 2 tbsp olive oil, divided
- 7 oz sweet potatoes, cut into 1 in. pieces (approx. 1 sm. potato)
- 3 ½ oz zucchini, cut into 1 in. pieces (approx. 1 zucchini)
- 3 ½ oz red bell peppers, cut into 1 in. pieces (approx. 1 med. pepper)
- 6 large eggs
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- ¼ tsp dried chili flakes (opcjonalnie)
- 8 oz buffalo mozzarella cut into rounds (¼ in.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1848.7 kJ / 441.9 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 824.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Root Vegetable Gratin
1h 25 min
Brown Rice Salad with Turmeric Dressing
1h
Chickpea Patties with Lemon Kale Salad
55 min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 min
Mushroom and Spinach Strata
2 Std. 10 Min
Eggplant "Meatballs" with Romesco Sauce
2u. 45min
Black Bean Walnut Patties
35 min
Thai Curry Noodles
25 min
Vegetable Patties
1h
Roasted Vegetables with Farro and Lemon Feta Dressing (Ben)
55 min
Southwest Quinoa
40 min