Urządzenia i Akcesoria
Guacamole
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
15 porcji
Składniki
-
15 - 20 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
-
15 - 25 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
120 - 150 g pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
60 - 80 g cebuli szalotki pokrojonej w ćwiartki
-
680 g awokado bardzo dojrzałego, pokrojonego na kawałki
-
25 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczka soli
-
1 ½ łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
238.1 mg
Białko
1.2 g
Kalorie
333.8 kJ /
79.8 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hummus z gremolatą z cukinii i serem feta
45 min
Tapenada
5 min
Guacamole z mango i żurawiną
20 min
Tapenada z zielonych oliwek
10 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Salsa z pomidorów i kolendry
1 godz. 5 min
Pesto z bazylii
10 min
Pasta z bakłażana
55 min
Hummus z domowym tahini
25 min
Satay z sosem orzechowym
1 godz. 55 min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min