Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ limone, preferibilmente biologico
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 g di zenzero, radice fresca, pelata e a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di bietole a listarelle
- 500 g di gamberi crudi, puliti
- 200 g di grano saraceno
- 1200 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1469.3 kJ / 351.3 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 878.8 mg
Alternatywne przepisy
Fagiolini e taccole al vapore
40 dk
Insalata di pollo, quinoa e verdure al vapore
45 dk
Frittelle di quinoa e cime di rapa
1 godz. 30 min
Riso nero vegetariano
35 dk
Grano saraceno con pollo e agretti
30 Min
Salmone con cavolo cappuccio saporito e contorno di patate
45 dk
Bowl vegan con quinoa e verdure
1h 20min
Salmone al vapore con piselli e riso
1sa
Insalata di quinoa e tofu
55 dk
Filetti di salmone, riso basmati e contorno di cavolfiore
30 Min
Orzo alle verdure con uova in cocotte
1 godz. 30 min
Bowl di riso, avocado e salmone
40 dk