Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ limone, preferibilmente biologico
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 g di zenzero, radice fresca, pelata e a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di bietole a listarelle
- 500 g di gamberi crudi, puliti
- 200 g di grano saraceno
- 1200 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1469.3 kJ / 351.3 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 878.8 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di pollo, quinoa e verdure al vapore
45 min
Carpaccio di ravanelli con filetti di merluzzo (TM6)
30 min
Poke di quinoa e seitan
1h
Orzo alle verdure con uova in cocotte
1h 30min
Verdure insaporite alla vietnamita con riso jasmine
40 min
Miglio alla curcuma e mazzancolle (Modalità Cuoci riso)
30 min
Insalata di grano saraceno, tacchino e edamame
30 min
Toast di semi di lino, miglio e fiocchi di latte
30 min
Bowl vegan con quinoa e verdure
1h 20 min
Riso nero vegetariano
35 min
Cottura del miglio
45 min
Grano saraceno, pomodori secchi e tonno
25 min