Grano saraceno con gamberi e biete allo zenzero
TM6

Grano saraceno con gamberi e biete allo zenzero

4.8 (13 ocen)

Składniki

  • ½ limone, preferibilmente biologico
  • 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 10 g di zenzero, radice fresca, pelata e a pezzi
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 spicchio di aglio
  • 300 g di bietole a listarelle
  • 500 g di gamberi crudi, puliti
  • 200 g di grano saraceno
  • 1200 g di acqua

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1469.3 kJ / 351.3 kcal
Białko
24.4 g
Węglowodany
37.4 g
Tłuszcz
12.5 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Błonnik
4.2 g
Sód
878.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy