Grano saraceno con gamberi e biete allo zenzero

Grano saraceno con gamberi e biete allo zenzero

4.7 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • limone, preferibilmente biologico
    ½
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    4 - 5 rametti
  • di zenzero, radice fresca pelata e a pezzi
    10 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b
    40 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • spicchio di aglio
    1
  • di bietole a listarelle
    300 g
  • di gamberi crudi puliti
    500 g
  • di grano saraceno
    200 g
  • di acqua
    1200 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 351.3 kcal / 1469.3 kJ
Białko 24.4 g
Tłuszcz 12.5 g
Węglowodany 37.4 g
Błonnik 4.2 g
Tłuszcz nasycony 1.5 g
Sód 878.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...