Cous cous con Feta e melanzane

Cous cous con Feta e melanzane

3.8 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 300 g di melanzane a fette nel senso della lunghezza (0,5 cm)
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 200 g di cous-cous
  • 250 g di acqua
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 50 g di cipolla rossa a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 35 g di aceto balsamico bianco
  • 20 g di panna fresca liquida
    20 g di latte
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
  • 100 g di Feta
  • 100 g di peperone rosso a cubetti (1 cm)
  • 100 g di cetriolo a cubetti (1 - 1,5 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 242.3 mg
Białko 11.8 g
Kalorie 2047.1 kJ / 489.3 kcal
Tłuszcz 25.2 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 56.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...