Insalata di quinoa, pesce spada e verdure

Insalata di quinoa, pesce spada e verdure

4.2 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 2 - 3 pezzi di scorza di limone preferibilmente biologico (senza la parte bianca)
  • 1 ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 500 g di pesce spada a tocchetti (2-3 cm)
  • 1200 g di acqua
  • 150 g di chicchi di quinoa
  • 200 g di pomodori datterino a metà
  • 150 g di polpa di avocado a pezzi (2-3 cm)
  • 20 g di pinoli
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 710.2 mg
Białko 30.8 g
Kalorie 2264.3 kJ / 541.3 kcal
Tłuszcz 33.9 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 28.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...