Lasagna erbette, ricotta e prosciutto

Lasagna erbette, ricotta e prosciutto

4.9 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

  • 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3-4 cm)
Cottura erbette
  • 500 g di acqua
  • 500 g di erbette di campo a foglia larga
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino raso di sale
Besciamella
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1000 g di latte
  • 80 g farina tipo 00
  • 5 g di sale
  • 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 pizzichi di noce moscata in polvere
Terminare la preparazione
  • 200 g di pasta all'uovo secca, tipo lasagne
  • 350 g di ricotta fresca
  • 200 g di prosciutto cotto a fette, a listarelle

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 888 mg
Białko 20.8 g
Kalorie 1732.5 kJ / 414.1 kcal
Tłuszcz 29.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 14.9 g
Węglowodany 17.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...