Urządzenia i Akcesoria
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
1 cytryna ekologiczna
-
20 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
700 g wody
-
1 ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
900 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
6 filety z łososia, świeże, bez skóry (120-200 g każdy)
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
150 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
500 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
75 g białego wina, wytrawnego
-
220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
270 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
½ łyżeczki gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1147.1 mg
Białko
37 g
Kalorie
2574.7 kJ /
615.4 kcal
Tłuszcz
35.9 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
16.4 g
Węglowodany
35.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Łosoś w papilotach z pieczarkami i ryżem
40 min
Pstrąg w sosie holenderskim
1 godz. 5 min
Łosoś w kremowym sosie pieczarkowym z ziemniakami
35 min
Łosoś na kremowym szpinaku
50 min
Łosoś w sosie ziołowo-musztardowym
35 min
Łosoś tikka z ryżem i fasolką szparagową
40 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Łosoś z ryżem basmati i sosem koperkowym
55 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Łosoś z brokułami i ziemniakami w sosie koperkowym
40 min