Urządzenia i Akcesoria
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
130 g ryżu długoziarnistego (o czasie gotowania 12-16 min)
-
1 jajko
-
60 g marchewki pokrojonej w małą kostkę
-
140 g cukinii pokrojonej w małą kostkę
-
50 g zielonego groszku, mrożonego
-
100 g tuńczyka, w oleju z puszki (waga z zalewą), odsączonego
-
50 g oliwek czarnych lub zielonych, bez pestek, całych lub krojonych
-
10 - 15 g ogórków konserwowych pokrojonych w plastry
-
½ gałązka mięty, świeżej tylko liście
-
½ łyżka oliwy z oliwek
-
½ - 1 łyżkę soku z cytryny, świeżo wyciśniętego½ - 1 łyżkę octu (opcjonalnie)
-
pomidorki cherry przekrojone na pół lub pokrojone w ćwiartki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1717.1 mg
Białko
24.8 g
Kalorie
1980 kJ /
473.3 kcal
Tłuszcz
13.1 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 godz. 15 min
Sałatka meksykańska
1 godz. 15 min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 min
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 min
Sałatka makaronowa z salami
35 min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
30 min
Sałatka z makaronem razowym i jabłkiem
35 min
Warstwowa sałatka śledziowa
2 godz. 45 min
Sałatka z serem
5 min
Sałatka ziemniaczana
50 godz.