Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cebuli
- 120 g sera, żółtego (np. goudy), pokrojonego na kawałki
- 150 g jabłek winnych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 150 g zielonej papryki, pokrojonej na kawałki
- 40 g ogórków konserwowych, pokrojonych na kawałki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka białego octu winnego
- 1 szczypta soli
- 1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 627 kJ / 150 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 8.7 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka Waldorf
15min
Sałatka jubileuszowa Agnieszki Wieczorek
25min
Sałatka z pomidorami i fasolą
30 Min
Sałatka makaronowa z salami
35 Min
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10min
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i oliwkami
30 Min
Sałatka z makaronem razowym
35 Min
Sałatka z kalafiora, pomidorów, migdałów i oliwek
35 Min
Sałatka meksykańska
1h 15min
Sałatka ziemniaczana
50 Std.
Sałatka ryżowa z jajkami i tuńczykiem
1 Std.
Sałatka z kapusty włoskiej i gruszek
25min