Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami
TM5 TM6

Sałatka z makaronu z pstrągiem i warzywami

Składniki

  • 1000 g wody
  • 200 g białego wina
  • 100 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 400 g filetów z pstrąga, świeżych, bez skóry i ości
  • 200 g zielonego groszku, mrożonego
  • 240 g makaronu, suchego, krótkiego (np. mezze penne rigate), o czasie gotowania 10 min
  • 40 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g kaparów, solonych, opłukanych
  • 80 g czarnych oliwek, bez pestek
  • 350 g pomidorków cherry, przekrojonych na pół lub pokrojonych w ćwiartki
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego (opcjonalnie)
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1497 kJ / 357 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
35 g
Tłuszcz
14 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie