Soupe froide de fraises et rhubarbe, quenelle de crème fouettée

Soupe froide de fraises et rhubarbe, quenelle de crème fouettée

4.6 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • d'eau
    250 g
  • de sucre en poudre blond
    60 g
  • de verveine (fraîche ou séchée)
    10 feuilles
  • les graines d'1 gousse de vanille
  • de rhubarbe épluchée, en tronçons d'1 cm
    250 g
  • de fraises coupées en quatre
    350 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
    250 g
  • de mascarpone
    2 c. à soupe
  • de sucre vanillé
    15 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 325 kcal / 1359 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...