Soupe froide de fraises et rhubarbe, quenelle de crème fouettée

Soupe froide de fraises et rhubarbe, quenelle de crème fouettée

4.5 6 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • 250 g d'eau
  • 60 g de sucre en poudre blond
  • 10 feuilles de verveine (fraîche ou séchée)
  • les graines d'1 gousse de vanille
  • 250 g de rhubarbe épluchée, en tronçons d'1 cm
  • 350 g de fraises coupées en quatre
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
  • 2 c. à soupe de mascarpone
  • 15 g de sucre vanillé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 3 g
Kalorie 1359 kJ / 325 kcal
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...