![Chutney pomme, échalote et cannelle Chutney pomme, échalote et cannelle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/df1520de3a6b53508ca4c1e2fba8ba9a/Derivates/81320396fec8d3b4faf381cdc9a78a4b2125806b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g d'échalotes, coupées en deux
- 10 g de gingembre frais
- 20 g d'huile d'olive
- 4 pommes, coupées en dés
- 35 g de miel
- 2 pincées de sel
- 2 c. à café de cannelle en poudre
- 40 g de vinaigre balsamique
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 463.1 kJ / 110.9 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 128.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho au maïs et au piment jalapeño
20 dk
Velouté de carottes au gingembre, dés de feta et amandes grillées
1ωρ. 5 λεπτ.
Houmous aux tomates séchées
10min
Soupe froide mangue-coco
10min
Chutney de mûres et d'oignons
6 godz. 50 min
Curd de clémentine
30min
Mille-feuille de pomme à la mâche et aux noix
15 dk
Chutney de pomme
20 dk
Riz au lait (Arroz con leche)
3h
Pain de poisson aux épices, sauce froide au poivron
3h 20min
Houmous feta et roquette
10min
Cannelés bordelais
13 godz. 30 min