![Huîtres de Cancale au beurre blanc Huîtres de Cancale au beurre blanc](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bbab04af1cff150bb78e1674dbd4b52a/Derivates/7776b4cdb08987a0f20c9e8f6384343fd1a850bd.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'eau
- 24 huîtres de Cancale
- 30 g d'échalotes, coupées en deux
- 20 g de vinaigre de vin blanc
- 20 g de vin blanc sec
- 100 g de beurre salé, très froid
- gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 963 kJ / 232.8 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 3.8 g
- Tłuszcz
- 21.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 890.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Levain de blé aux pommes
72h 20 min
Sauce aïoli végane
10min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45min
Travers de porc sauce barbecue
4h 25min
Siu mai à l'huile pimentée
13h
Parmentier de canard confit parfumé à l'érable
15h 55min
Rouleaux de rosbif avec mozzarella et tomates
2sa 30 dk
Kakosupa, soupe islandaise de langoustine
50min
Ossau-iraty, beurre aux algues et salade d'herbes
40min
Crème brûlée à la badiane
4hod. 15min
Flan aux cosses de petits pois, sauce yaourt à la menthe
1 godz. 40 min
Bisque de crevettes et croûtons
1sa