Sorbet abricot-romarin et cookies aux dattes

Sorbet abricot-romarin et cookies aux dattes

3.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
4 portions

Składniki

La veille
  • de miel
    50 g
  • d'eau
    150 g
  • de romarin frais
    4 brins
  • d'abricots frais coupés en deux
    500 g
Le jour même
  • de dattes dénoyautées
    40 g
  • d'amandes décortiquées
    40 g
  • de farine de blé
    100 g
  • de beurre doux mou et en morceaux
    65 g
  • de sucre roux
    90 g
  • œuf
    1
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de sel
    ½ c. à café
  • de cannelle en poudre
    ½ c. à café
  • de pistaches, décortiquées et non salées
    30 g
  • blanc d'œuf
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 556.8 kcal / 2332.3 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 24.3 g
Węglowodany 69.5 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 503.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...