![Sorbet abricot-romarin et cookies aux dattes Sorbet abricot-romarin et cookies aux dattes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/eeb4a8ed719e4d9b6eca27aa3cb5570f/Derivates/c7e30de353ba47f1a8dec9bc9ec5c0203adadc02.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 50 g de miel
- 150 g d'eau
- 4 brins de romarin frais
- 500 g d'abricots frais, coupés en deux
Le jour même
- 40 g de dattes dénoyautées
- 40 g d'amandes décortiquées
- 100 g de farine de blé
- 65 g de beurre doux, mou et en morceaux
- 90 g de sucre roux
- 1 œuf
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de cannelle en poudre
- 30 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 1 blanc d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2332.3 kJ / 556.8 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 69.5 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 503.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis abricot-romarin
55min
Biscuits au citron
55min
Compotée aux lardons
25min
Cake orange-pavot
1h
Cake au citron
1 godz. 50 min
Fougasse mentonnaise
3h 15min
Saumon à l'orange et couscous au brocoli
35min
Cake aux fruits confits
4h 30min
Gaspacho tomate-poivron et salsa câpres-abricots moelleux
10 min
Sorbet courgette-citron
8 Std. 5 Min
Gâteau tout citron
55min
Cake citron-thon
45min