Sorbet abricot-romarin et cookies aux dattes

Sorbet abricot-romarin et cookies aux dattes

3.2 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
4 portions

Składniki

La veille
  • 50 g de miel
  • 150 g d'eau
  • 4 brins de romarin frais
  • 500 g d'abricots frais coupés en deux
Le jour même
  • 40 g de dattes dénoyautées
  • 40 g d'amandes décortiquées
  • 100 g de farine de blé
  • 65 g de beurre doux mou et en morceaux
  • 90 g de sucre roux
  • 1 œuf
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • ½ c. à café de sel
  • ½ c. à café de cannelle en poudre
  • 30 g de pistaches, décortiquées et non salées
  • 1 blanc d'œuf

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 503.8 mg
Białko 11 g
Kalorie 2332.3 kJ / 556.8 kcal
Tłuszcz 24.3 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 69.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...