Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
500 g ziemniaków, mączystych pokrojonych w 5 mm plastry
-
½ łyżeczki soli
-
180 g mleka
-
15 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
635.9 mg
Białko
8 g
Kalorie
1260.1 kJ /
301.2 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
5.6 g
Węglowodany
48.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40min
Purée z ziemniaków i pieczonego czosnku
1h 40min
Purée warzywne
45min
Pasta jajeczna
5min
Sos holenderski – 500 ml
15min
Spaghetti carbonara (TM5, TM6)
40min
Gotowanie jajek
20min
Ryż z pomidorami
30min
Pulpety z białej kiełbasy w sosie śmietanowo-chrzanowym
50min
Makaron a'la carbonara
30min
Zapiekanka makaronowa z kalafiorem i serem
50min
Karmelizowany por
20min