Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 œufs
- 700 g d'eau
- ½ bouquet de persil frais (env. 10 g), effeuillé
- ½ bouquet de ciboulette fraîche (env. 5 g), ciselée en rouelles (2 cm)
- 150 g de carottes nouvelles, évent. pelées, en morceaux (3 cm)
- 120 g de radis rouges, coupés en deux
- 40 g d'oignons en botte, en morceaux (3 cm)
- 30 g d'huile d'olive
- 25 g de vinaigre de vin blanc
- 40 g de moutarde de Dijon
- 1 c. à café de sel
- 6 pincées de poivre, moulu
- 8 tranches de pain de mie blanc
- 4 pincées de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1568 kJ / 376 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Risotto à la tomate et burrata
30 min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons
50min
Risotto alle cinque P
30 min
Mousse au thon
5min
Tartare de légumes
25min
Papet vaudois
55min
Salade estivale de cornettes aux courgettes
30 min
Salade de carottes
15min
Salade de brocoli aux pignons de pin
5min
Salade de cervelas au fromage
10min
Focaccia aux tomates
40 min
Croissants au jambon
35min