Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 90 g de tomates séchées à l'huile, égouttées, en morceaux
- 300 g d'aubergine, en morceaux
- 30 g d'huile d'olive
- 60 g de beurre, en morceaux
- 1 c. à soupe de basilic séché
- 1 c. à café d'origan séché
- 1 c. à café de sel
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu
- 1 pincée de sucre
- 1 - 2 pincée(s) de piment, sec, en flocons, selon les goûts (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 428 kJ / 103 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 131 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain toupie rapide
40min
Risotto aux champignons accompagnés d'une salade de courge
45min
Salade de fenouil au parmesan (TM6)
10 min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55min
Mousse au thon
5 min
Focaccia au romarin
2h 30 min
Poulet à la sauce aux poivrons et coucous aux courgettes et à la feta
55min
Cake choco-courgettes
1h 25min
Pain croustillant
1h
Salade de brocoli aux pignons de pin
5 min
Risotto à la courge
35 Min
Focaccia aux tomates
40min