Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 175 g de farine bise, et un peu plus pour abaisser la pâte
- 80 g de beurre, en morceaux (2 cm)
- ¾ de c. à café de sel
- 60 g d'eau
Les légumes
- 100 g de carottes, pelées
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 150 g de poireaux, pied et partie verte retirés
- 150 g de courgettes, extrémités coupées
La garniture
- 100 g de gruyère, en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 1 œuf
- 150 g de lait
- 125 g de crème entière
- ¾ de c. à café de sel
- 2 pincées de poivre
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 1195 kJ / 286 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 399 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau oignons-fromage
1h 15min
Polenta aux poireaux et topping aux marrons
50min
Tarte aux légumes
1h
Salade de carotte à la sauce yogourt (TM6)
10min
Tarte aux pommes façon crumble (TM6)
2h 30min
Potée de riz à la courge
50min
Salade estivale de cornettes aux courgettes
30min
Röstis de légumes et sauce forestière à la crème (TM6)
1h 15min
Lasagnes à la courge
1 Std. 40 Min
Risotto à la courge
35min
Tarte flambée aux poireaux
40min
Croissants au jambon
35min