Polenta et sa sauce crémeuse aux champignons

Polenta et sa sauce crémeuse aux champignons

4.3 22 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • de polenta moyenne (4 min.)
    300 g
  • de crème fraîche, 30 % de matières grasses
    200 g
  • de champignons de Paris coupés en quatre ou en lamelles (5 mm)
    500 g
  • d'eau
    1200 g
  • de bouillon de légumes (pour 0,5l) émiettés
    2 cubes
  • d'oignons coupés en deux
    150 g
  • gousse d'ail
    1
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de bouillon de légumes (pour 0,5l) émietté
    1 cube
  • de sel selon les goûts
    1 pincée
  • de poivre, moulu selon les goûts
    1 pincée
  • de ciboulette fraîche finememt ciselée
    1 bouquet
  • d'amidon de maïs (par ex. Maïzena) dilué dans 2 cuillères à soupe d'eau
    1 c. à soupe
  • de beurre
    25 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 552 kcal / 2312 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 7.4 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Sód 1062 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...