Wersje kompatybilne
Polenta et sa sauce crémeuse aux champignons
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de polenta, moyenne (4 min.)
- 200 g de crème fraîche, 30 % de matières grasses
- 500 g de champignons de Paris, coupés en quatre ou en lamelles (5 mm)
- 1200 g d'eau
- 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l), émiettés
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 1 gousse d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 1 cube de bouillon de légumes (pour 0,5l), émietté
- 1 pincée de sel, selon les goûts
- 1 pincée de poivre, moulu, selon les goûts
- 1 bouquet de ciboulette fraîche, finememt ciselée
- 1 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena) dilué dans 2 cuillères à soupe d'eau
- 25 g de beurre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2312 kJ / 552 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1062 mg
Alternatywne przepisy
Risotto alla milanese
30min
Nœud au lard
2 Std. 10 Min
Tarte aux légumes (TM6)
25min
Gratin de gnocchis au poireau
50 min
Risotto alle cinque P
30min
Macaronis du chalet
45 min
Papet vaudois
55min
Riz Casimir
45 min
Émincé à la zurichoise
50 min
Rösti bernois
40min
Risotto à la courge
35min
Risotto à la tomate et burrata
30min