Crêpes vertes au jambon et au fromage

Crêpes vertes au jambon et au fromage

4.7 19 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 55 min
10 morceaux

Składniki

Pâte à crêpes
  • de farine de blé
    250 g
  • de lait
    500 g
  • d'huile d'olive
    15 g
  • oeufs
    2
  • de sel fin
    1 pincée
  • de feuilles d'épinards surgelées décongelées et préssées
    200 g
  • de l'huile d'olive plus un supplément pour faire frire
Garniture
  • de fromage à pâte demi-dur en morceaux (par ex. Cheddar)
    200 g
  • de jambon cuit en tranches, en morceaux (3 cm)
    180 g
  • de poivre noir, fraîchement moulu
    2 pincées

Wartości odżywcze na 1 morceau/part

Kalorie 253 kcal / 1057 kJ
Białko 14.5 g
Tłuszcz 11.7 g
Węglowodany 22.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...