Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 400 g de parures d'asperge (épluchures et queues) (2 bottes)
- du sel
- du poivre moulu
- 550 g d'eau
- 2 c. à soupe de ricotta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 125 kJ / 30 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Velouté d'asperges blanches et cerfeuil
3u. 35min
Velouté d'asperges et tuiles de fromage
40min
Velouté aux cosses de petits pois
35min
Velouté d'asperge
30min
Pesto à l'ail des ours
10min
Asperges et pommes de terre sauce hollandaise
50min
Velouté d'asperge au cerfeuil
30min
Velouté d'endive
35min
Verrines de crème d'asperges
2 godz. 35 min
Beurre d'escargot
10min
Velouté de fanes de radis, quenelle au chèvre frais
40min
Fanes de radis en velouté et chorizo croustillant
40min