Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en quatre
- 400 g de parures d'asperge (épluchures et queues) (2 bottes)
- du sel
- du poivre moulu
- 550 g d'eau
- 2 c. à soupe de ricotta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 125 kJ / 30 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Velouté vert asperge-épinard
50 min
Asperges et pommes de terre sauce hollandaise
50 min
Quenelles de chou-fleur, sauce au kiwi
45 min
Velouté d'asperge au cerfeuil
30 min
Velouté d'asperge
30 min
Velouté aux cosses de petits pois
35 min
Soupe à l'oignon gratinée
30 min
Risotto de printemps au bouillon d'épluchures
Brak ocen
Velouté d'asperges et tuiles de fromage
40min
Velouté d'asperges vertes aux pignons pimentés
1 Std. 10 Min
Sauce madère
35 min
Velouté d'asperges blanches et cerfeuil
3h 35min