Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les asperges et les oranges
- 750 g d'eau
- 250 g d'asperges vertes
- 4 oranges
Les financiers
- 120 g de sucre en poudre
- 80 g de poudre d'amande
- 40 g de farine de blé
- 120 g de blancs d'œufs (4 œufs env.)
- 40 g de beurre, et un peu pour les moules
Le sabayon orange-Cointreau
- 90 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
- 30 g de liqueur à l'orange, type Cointreau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1820.7 kJ / 434.8 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 51.7 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 40.5 mg
Alternatywne przepisy
Paupiettes de veau au céleri et au camembert
1 Std. 40 Min
Lieu et pommes de terre vapeur, sauce beurre blanc au citron vert
40 分钟
Artichauts à la vinaigrette d'agrumes
12hod. 45min
Asperges sauce romesco
45 分钟
Fond d'artichaut à la framboise
1hod. 10min
Poireaux vapeur (200-400 g)
25 dk
Poireaux vinaigrette à l’orange, croûtons et chèvre frais
50 Min
Haricots verts vapeur (200-300 g)
25 dk
Chou-fleur vapeur
20 分钟
Petits pois vapeur (200-500 g)
20 分钟
Artichaut farci au chèvre et aux lardons
1 Std. 30 Min
Tranches de bulbes de fenouil vapeur (100-400 g)
25 dk