Wersje kompatybilne
Foie gras vapeur aux épices, abricots secs et pruneaux
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 - 500 g de foie gras de canard cru (1 lobe)
- 7 g de sel
- poivre moulu
- 80 g d'abricots secs, coupés en quatre
- 60 g de pruneaux dénoyautés, coupés en quatre
- 1 c. à café bombée de quatre-épices
- 800 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3330 kJ / 796 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 79 g
Alternatywne przepisy
Gratin de poisson et fruits de mer, béchamel végétalienne
1j 30 menit
Bouillon safrané aux pâtes, moules, petits pois et aneth
50 menit
Opérette de fruits de mer
1 Std. 40 Min
Filet de porc sauce au fenouil, haricots verts et purée de panais
1j
Purée de pomme de terre et merguez
55 Min
Chocolat liégeois
12h 15min
Lapin à la bière aux légumes nouveaux
1 Std. 45 Min
Ris de veau aux oignons nouveaux
3sa
Sauce piquante
35 Min
Spaghetti maison aux moules, chorizo et safran
1j 20 menit
Avocat avec œuf et tartare de saumon
45 Min
Choux chantilly et fruits rouges
2j