![Foie gras vapeur aux épices, abricots secs et pruneaux Foie gras vapeur aux épices, abricots secs et pruneaux](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3800334a3603f057053ef2614691e7ef/Derivates/64504f81f3a471854840a4a9bc998a1d57178ae2.jpg)
Wersje kompatybilne
Foie gras vapeur aux épices, abricots secs et pruneaux
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 - 500 g de foie gras de canard cru (1 lobe)
- 7 g de sel
- poivre moulu
- 80 g d'abricots secs, coupés en quatre
- 60 g de pruneaux dénoyautés, coupés en quatre
- 1 c. à café bombée de quatre-épices
- 800 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3330 kJ / 796 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 79 g
Alternatywne przepisy
Ragoût de veau à l'asturienne
2 godz. 45 min
Travers de porc sauce au café
40 min
Mélange pour fromage frais ou crudités
Brak ocen
Ris de veau aux oignons nouveaux
3óra
Queue de langouste, sauce vanille
1 Std. 35 Min
Soupe de pois chiches épicée aux moules
30 min
Ketchup à la banane mûre
40 min
Petits éclairs sans gluten aux crevettes
2 godz.
Morue à la méditerranéenne
1sa 25 dk
Lentilles beluga aux deux choux et aux lardons
1 godz.
Sorbet prosecco aux fraises et boules de noix de coco
50 min
Blanquette de veau cuisson lente
2h 10min