Soupe à l'oignon gratinée

Soupe à l'oignon gratinée

3.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • 200 g d'emmental coupé en morceaux
Le bouillon de viande
  • 500 g d'os de bœuf (voir "Conseil(s)")
  • 100 g d'oignon coupé en quartiers
  • 100 g de céleri branche coupé en morceaux
  • 100 g de poireau coupé en morceaux
  • 15 g de bouquet garni (laurier, thym, persil et menthe) (voir "Conseil(s)")
  • 1550 g d'eau
  • 10 g de poivre moulu
  • 2 clous de girofle
La soupe
  • 50 g de beurre coupé en morceaux
  • 500 g d'oignons coupés en rondelles (1 cm)
    500 g d'oignons rouges, coupés en rondelles (1 cm)
  • 1 - 2 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 8 - 10 tranches de pain grillées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 18 g
Kalorie 1896 kJ / 454 kcal
Tłuszcz 19 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...