Soupe à l'oignon gratinée

Soupe à l'oignon gratinée

3.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • d'emmental coupé en morceaux
    200 g
Le bouillon de viande
  • d'os de bœuf (voir "Conseil(s)")
    500 g
  • d'oignon coupé en quartiers
    100 g
  • de céleri branche coupé en morceaux
    100 g
  • de poireau coupé en morceaux
    100 g
  • de bouquet garni (laurier, thym, persil et menthe) (voir "Conseil(s)")
    15 g
  • d'eau
    1550 g
  • de poivre moulu
    10 g
  • clous de girofle
    2
La soupe
  • de beurre coupé en morceaux
    50 g
  • d'oignons coupés en rondelles (1 cm)
    500 g
    500 g d'oignons rouges, coupés en rondelles (1 cm)
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 c. à café
  • de pain grillées
    8 - 10 tranches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 454 kcal / 1896 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 52 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...