Penne pisellini, funghi e speck

Penne pisellini, funghi e speck

4.0 24 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • ½ scalogno
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di speck tirolese a cubetti o a strisce
  • 120 g di piselli surgelati
  • 50 g di funghi secchi ammollati in acqua tiepida per 10 min. e strizzati
  • 1 pizzico di pepe, macinato fresco
  • 700 g di acqua
  • 1 - 2 cucchiaini di sale
  • 350 g di pasta secca, tipo penne (o altra pasta corta)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 23.3 g
Kalorie 1929 kJ / 461 kcal
Tłuszcz 12.1 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 68.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...