Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm) (opzionale)
-
150
g di nocciole
lub 150 g di noci sgusciate - 3 cucchiai di erbe aromatiche della Provenza secche
- 2 spicchi di aglio
- 150 g di porro a pezzi (3 cm)
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 15 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate + q.b.
- 2 pizzichi di zucchero
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 1 cucchiaio colmo di dado per brodo vegetale
- 100 g di acqua tiepida
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1347.4 kJ / 322.1 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 351.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta al pesto di cavolo nero
40min
Falafel di fagioli con crema di melanzane piccante
1h
Pasta al pesto di fagiolini
30min
Pasta con crema di barbabietola (senza lattosio)
20 min
Penne integrali con fonduta di porri
50min
Ragù di lenticchie
1h 15min
Crema di lenticchie e pomodori secchi
15min
Ragù di nocciole, noci e semi di finocchio
1h 10min
Burger di quinoa e verdure
25min
Gnocchi di polenta con ragù di verdure
1h
Pesto di lattuga
15min
Coleslaw con Affettatutto Bimby® (TM6)
15min