Ragù di nocciole vegetariano

Ragù di nocciole vegetariano

4.8 48 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
6 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm) (opzionale)
  • 150 g di nocciole
    150 g di noci sgusciate
  • 3 cucchiai di erbe aromatiche della Provenza secche
  • 2 spicchi di aglio
  • 150 g di porro a pezzi (3 cm)
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 800 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
  • 15 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate + q.b.
  • 2 pizzichi di zucchero
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaio colmo di dado per brodo vegetale
  • 100 g di acqua tiepida

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 351.8 mg
Białko 8.6 g
Kalorie 1347.4 kJ / 322.1 kcal
Tłuszcz 25.9 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 19.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...