Sucettes glacées au tahini et aux amandes

Sucettes glacées au tahini et aux amandes

4.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 15 godz. 55 min
16 portions

Składniki

La veille
  • 80 g d'amandes émondées
  • 150 g de sucre roux
  • 6 jaunes d'œufs
  • 70 - 80 g de tahini
  • 270 g de lait entier
  • 1 gousse de vanille égrainée
  • 2 pincées de sel
  • 550 g de crème liquide, 30% m.g. min.
Le jour même
  • 200 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
  • 40 g d'huile de noix de coco
  • 20 g de miel
  • ½ c. à café de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 125 mg
Białko 4.9 g
Kalorie 1411.3 kJ / 337.3 kcal
Tłuszcz 27.4 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 14.5 g
Węglowodany 19.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...