Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 80 g d'amandes émondées
- 150 g de sucre roux
- 6 jaunes d'œufs
- 70 - 80 g de tahini
- 270 g de lait entier
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 2 pincées de sel
- 550 g de crème liquide, 30% m.g. min.
Le jour même
- 200 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
- 40 g d'huile de noix de coco
- 20 g de miel
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1411.3 kJ / 337.3 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Tłuszcz
- 27.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 125 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minimoelleux café-cardamome
25 min
Pain aux pommes de terre sans gluten
2j 30 menit
Brocéliande (Rodolphe GROIZARD - La Mare aux Oiseaux)
10h
Gâteau étagé arc-en-ciel
2h 45 min
Crème glacée aux noix, crumble aux agrumes et à la lavande
17 Std. 15 Min
Houmous de petit pois aux orties, vapeur de coques aux herbes fraîches par Eric Guérin
1j
Crème glacée au caramel et aux cacahuètes
3sa
Glace skyr vanille et framboise (allégée)
10hod. 15min
Mousse au chocolat blanc à l'aquafaba
3h 30min
Sachertorte à étages
8h 10 min
Tarte citron vert, basilic et estragon
12 Std. 40 Min
Mousse chocolat noir-caramel
4h 45 min