Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de sucre roux, et 1-2 pincées pour la finition
- le zeste d'une orange non traitée
- 180 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 380 g de farine à pain, et un peu pour le plan de travail
- 100 g de margarine végétalienne, coupée en morceaux
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 1 c. à soupe de boisson végétale au soja, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 748 kJ / 179 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain pide (pain turc)
2 Std.
Boules d'amour
1 Std.
Biscuits au sucre et aux épices (métrique)
1 Std. 40 Min
Café à la pistache
25 Min
Gaufre à l'avoine et à la banane sans gluten
35 Min
Céréales chaudes aux pommes et aux poires
Brak ocen
Biscuits domino
2 Std. 20 Min
Babka aux myrtilles
4 Std. 50 Min
Pains torsadés chinois à la vapeur
2 Std. 10 Min
Antonio Bachour: Tartelettes au pudding chocolat caramel (métrique)
6 Std. 10 Min
Pains turcs
2 Std. 15 Min
Pains pogaca turcs
2h 40min