Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 500 g de lait
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 220 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 10 g d'huile végétale
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 2 pincées de fleur de sel
- 30 g de rhum
Le jour même
- beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 553.3 kJ / 131.5 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 96.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Glace à la betterave et au fromage de chèvre avec des crackers
16h 45min
Crème brûlée à la portugaise
25min
Couronne des rois espagnole
3 Std.
Couronne des rois chorizo, lardons, pignons pins et persil
3 Std.
Fiadone au citron
3 Std. 50 Min
Meringues aux amandes
2u. 50min
Cuisse de canard aux légumes, sauce aux myrtilles
3h 30min
Coulant citron-curry
3 Std.
Babka chocolat-caramel
3 Std.
Brioche des rois citron et fève tonka
4 Std. 30 Min
Flan aux pommes
50 min
Gâteau roulé à la confiture
30min