![Cannelés à la fleur d'oranger Cannelés à la fleur d'oranger](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8c2d20d40f95ad351a2c16d7c5c4c7a5/Derivates/d2d2331fcc606fbf211c6709490179ca6dea446a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 500 g de lait
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 220 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 10 g d'huile végétale
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 2 pincées de fleur de sel
- 30 g de rhum
Le jour même
- beurre, pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 553.3 kJ / 131.5 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 96.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscuits au citron
55 Min
Cookies aux noix de Macadamia
45 Min
Tarte amandine aux pommes et poires
50 Min
Truffes au rhum et à la cannelle
45 Min
Velouté de panais, petits pois et moules
55 Min
Gâteau aux blancs d'œufs
35 min
Shortbreads aux noix et au thym
45 Min
Brioche des rois citron et fève tonka
4h 30min
Meringues aux amandes
2 Std. 50 Min
Cake vapeur citron et framboises
1 Std. 15 Min
Amaretti aux amandes
25 Min
Glace au yaourt, à la fraise et à la myrtille
10 min